Чи задоволені чернівчани умовами лікування на Фастівській?

15 Червня 2018 10:02

У Чернівцях у дитячому травматологічному відділенні Лікарні швидкої медичної допомоги  – призупинено капітальний ремонт. Деяких пацієнтів тимчасово з п’ятого поверху  розмістили на першому , лікарі змушені консультувати хворих на коридорі. Син чернівчанки Анни вчора потрапив до лікарні з переломом руки.

Анна, чернівчанка:  «Умови жахливі звичайно .  Добре, що розпочали ремонт . Туалет жахливий , палати жахливі. Ліжка старі».

Володимир Петрович – лікар – травматолог  лікарні швидкої медичної допомоги.

Володимир Антонюк, лікар-травматолог: «Ну ніякі умови , бачите. Я прийом лікаря травматолога веду внизу на першому поверсі ,навпроти дорослого .Іду зараз туди, звідти на 6 поверх перев’язку , потім на 9 поверх у операційну і ось так бігаємо».

Журналісти Буковини спробували роз’яснити ситуацію з ремонтом  у головного лікаря Олекснадра Грушка. Проте його кабінет був зачинений. Згодом спробували зателефонувати .За словами Юрія Лесюка кошти на ремонт дитячого відділення травматології   будуть виділені у сумі 8 мільйонів 600 тисяч гривень.

Юрій Лесюк,заступник директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА: «Кошти передбачені і затверджені на рівні Києва. Кошти з державного бюджету у рамках фонду «Регіонального розвитку ». Проводились попередні підготовчі роботи . Ці роботи знаходяться у компетенції управління капітального будівництва так само як і кошти».

Ірина Кміть, заступник начальника управління капітального будівництва відділу проектно-договірного і тендерного забезпечення Чернівецької ОДА : «Згідно рішення сесії обласної ради виділено 800 тисяч гривень і вони вже освоєні. І відповідно до постанови Кабінету Міністрів ,згідно якої виділено залишок коштів близько 8 мільйонів на завершення робіт. Кошти доводяться у область і оформляються відповідні документи і кошти будуть впроваджуватись на об’єкт.

Підрядна організація яка розпочала капітальний ремонт у лікарні продовжить роботу тоді, коли отримає  на це кошти, які  за словами Ірини Кміть, повинні надійти цього року до управління  капітального будівництва Чернівецької ОДА. Тоді ремонт буде  завершено  до кінця року.