Зміна руху маршруток: у мерії Чернівців запевнили, що проблем для пасажирів не буде

20 Червня 2018 09:29

Зміна руху маршруток: у мерії Чернівців запевнили, що проблем для пасажирів не буде

Завтра, 20 червня у Чернівцях буде змінена маршрутна сітка руху окремих автобусів, які перевозять пасажирів у межах міста.

Як повідомляє molbuk.ua, тимчасово припиниться робота чотирьох автобусних маршрутів і вноситься нова схема руху автобусів за 8-ма маршрутами.

У соцмережах мешканці міста остерігаються, що такі зміни лише погіршать добирання до центру міста. Натомість у міській раді переконують – ситуація з перевезеннями лише покращиться.

Так, заступник міського голови Володимир Середюк заявив, що значні проблеми для пасажирів не виникнуть.

“Визнаю, що нинішні зміни – це непопулярний метод. Але страйк перевізників показав проблеми з перевезеннями, де відсутнє тролейбусне сполучення. А там, де працювали тролейбуси, ситуація була контрольована. Тож найбільше проблем є з напрямками на Рошу, Садгору. Калічанку”, – каже Володимир Середюк.

За словами чиновника, нові маршрути не з’являться, бо перевізники наразі не можуть обслуговувати існуючі маршрути.

“Зменшуючи кількість маршрутів, закорочуючи їх, певна кількість транспорту звільняється. Тож щоби вони даремно не простоювали у гаражах, перевізникам потрібно їх десь використовувати. Тому й запропонували всім перевізникам надати пропозиції, які маршрути вони хочуть обслуговувати до проведення конкурсу”, – пояснив заступник мера.

У міськраді сподіваються, що завдяки змінам руху автобусів вдасться обирати кращі маршрутки.

“Плануємо, що це буде виглядати таким чином: на маршрут №6, який обслуговує Рошу, пропозиції подали два перевізники. Один пропонує автобуси марки “Богдан”, інший — ПАЗ. Перевагу надаватимуть “Богданам”, бо вони комфортніші. Другому претенденту запропонуємо на інший напрямок”, – сказав Середюк.

Чиновник визнає, що цей процес болісний, однак, за його словами, іншого варіанту для змін немає.

Раніше Каспрук пояснив, чому “болісні” зміни руху маршруток є потрібними для Чернівців.