Стався збій: чиновник з Буковини, що задекларував мільярдні статки, пояснив, звідки вони

22 Червня 2018 09:15

Стався збій: чиновник з Буковини, що задекларував мільярдні статки, пояснив, звідки вони

Заступник міського голови Сторожинця Валерій Абрамчук, який задекларував шокуючу річну зарплату в розмірі 20887392662 (понад 20,8 мільярдів) гривень, пояснив, звідки взялася ця сума.

Про це посадовець розповів у коментарі кореспонденту molbuk.ua

“Пояснюю: я був у лікарні, а набирав працівник нашої міської ради. І там мабуть стався збій у програмі. Перші шість цифр – це моя річна зарплата у міській раді за 2017 рік. А останні п’ять цифр – це моя річна зарплата за 2016 рік, коли я був головою сільської ради у Банилові Підгірному”, – сказав Абрамчук.

Тобто, зі слів посадовця випливає, що насправді торік на посаді заступника мера Сторожинця він задекларував річну зарплату розміром 208 тис 873 грн, а позаторік – на посаді сільського голови Банилова Підгірного – 92 тис 662 грн.

Пан Абрамчук каже, що у зв’язку із поданою неправдивою інформацією в його е-декларації, правоохоронці його ще не турбували.

“Знайомий правоохоронець повідомив, що якби знайшли якусь помилку в моїй декларації, то НАБУ би протягом семи днів провело певне розслідування, і я був би покараний”, – сказав заступник мера Сторожинця.

Разом з тим, посадовець поки що не вносив виправлення у свою електронну декларацію.

Раніше повідомлялося, що Валерій Абрамчук у своїй електронній декларації вказав річну зарплату розміром понад 20,8 мільярдів гривень.