Біговий ультрамарафон ” Гуцул Трейл ” пройшов на Буковині

2 Квітня 2017 12:59

На Буковині у Вижниці вчора, 1 квітня, стартував гірський біговий ультрамарафон ” Гуцул Трейл ” . На площі Героїв Майдану у Вижниці зібралися спортсмени та шанувальники бігу, які прибули з різних куточків України. Такий марафон на Вижниччині відбувається вперше.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

Урочисте відкриття змагань розпочалося спільним виконанням Гімну України та підняттям Державного прапора та прапора міста. Почесну місію виконали учасники марафону з Вижниці – викладач Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. Василя Шкрібляка Олена Калинчук та гірський рятувальник Михайло Кузенко.

На біговий марафон зареєструвалося 120 учасників. Участь у біговій події беруть як професійні спортсмени, так і любителі бігу віком від 18 років.

Марафон являє собою забіги дистанцією 56,5 км ” Соколине Око ” (контрольний час 15 годин) та дистанцією 23,1 км ” Виженка ” – (контрольний час 7 годин).

” Організатори не випадково підібрали надзвичайно мальовничі маршрути, адже марафон – це не просто бігова подія, а й важливий туристичний захід для Вижниччини. Сподіваюся, що марафон стане традиційним, і вже наступного року знову збере спортсменів з усієї України ” , – сказав голова райдержадміністрації Руслан Сенчук у вітальному слові. Побажав всім учасникам вдалих стартів та фінішів.

На відкритті учасники марафону мали змогу не лише почути буковинських пісень, але й разом з керівником НА ВІА ” Смерічка ” Антоніною Клоцькою заспівати разом Червону Руту, Водограй та інші.

Нагородження переможців відбудеться сьогодні, 2 квітня, на площі Героїв Майдану у Вижниці.