“Будете ходити пішки”, – перевізники про заборону депутатів підвищувати тарифи

24 Січня 2017 15:17

1485261286_marshrutky

Для перевізників стало несподіванкою ухвалення депутатами Чернівецької міської ради мораторію на підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Кажуть, найближчим часом планують зібратися і вирішити, як діяти далі. Але деякі вже зараз запевняють molbuk.ua, що готові зупинити маршрутки.

– Будете ходити пішки, – так реагує на мораторій заступник голови Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота. – Іншого виходу у перевізників немає. У всіх підняли зарплату, а нам що робити? Нелегально оформляти працівників — це величезні штрафи. Я на зборах на підприємстві сказав, що більше грошей з дому виносити не буду для поповнення статутного фонду. Мені що, квартиру продати і забезпечувати підприємство грошима? Превізники навіть гроші не будуть збирати на адвоката. Ми що, не розуміємо, що це популізм. Поки є можливість, потрібно продати автобуси і нехай возить хто хоче.

– Що вони приймають? Це рішення незаконне, – вважає директор фірми-перевізника Віталій Дзюбак. – Я не розумію, чому депутати — законодавчий орган, порушують закон. Нехай збирають виконком, який має визначити, чи тарифи є економічно обгрунтованими. Якщо це так, то нам міська рада має компенсовувати різницю у тарифах.
Моя перша думка з цього приводу — не випускати автобуси на лінію. Нині у нас не вистачає водіїв
Чекати до квітня підвищення траифів – а, може, депутати знову придумають ухвалити мораторій. Ми вже й так чекаємо на підвищення тарифів два роки. Чекати — це значить повністю знищити транспортну інфраструктуру Чернівців.

Джерело: molbuk.ua