На Буковині відкрили пам’ятний знак учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

25 Квітня 2017 21:16

На Буковині відкрили пам’ятний знак учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС23 квітня голова Сторожинецької районної державної адміністрації Ярослав Бартош взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на Сторожинецьку РДА.

Під час свого виступу очільник виконавчої влади району зазначив, що напередодні відзначення Дня Чорнобильської трагедії, ми складаємо шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. Із глибоким сумом схиляємося перед світлою пам’яттю героїв, що пожертвували собою заради нас і наших нащадків.

«Аварія на Чорнобильській атомній електростанції спричинила національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Аварія породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають. Для їх розв’язання і безпечного утримання виведених з експлуатації потужностей Україні доводиться постійно залучати значні матеріальні, фінансові, інтелектуальні й людські ресурси, – зазначив Ярослав Бартош. – Приємно повідомити, що врешті завершується будівництво саркофагу, котрий унеможливить витік радіації на ЧАЕС».

Окрім того, голова районної державної адміністрації Ярослав Бартош подякував голові та членам районної спілки учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи, за активну громадську позицію та ініціацію виготовлення та встановлення пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

З нагоди пам’ятної дати ліквідаторів нагородили спільними почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради.

Під час заходу виступили також голова Сторожинецької об’єднаної територіальної громади Микола Карлійчук, заступник голови районної ради Володимир Філіпович, настоятель Української греко-католицької церкви міста Сторожинець отець Іван Гопко.

Відтак виступив голова обласної спілки «Чорнобильці Буковини» Олег Демченко, який вручив відзнаки та грамоти. Водночас вручено подяки голові Сторожинецької районної державної адміністрації Ярославу Бартошу, голові районної ради Івану Лосіку, голові Сторожинецької ОТГ Миколі Карлійчуку, за сприяння діяльності спілки ліквідаторів та підтримку чорнобильців району.

Голова Сторожинецької організації чорнобильців Іван Тарновецький також привітав присутніх зі святом та висловив подяку районній та міській владі за підтримку організації.

Під час заходу до уваги присутніх представлено музичні привітання у виконанні місцевих вокалістів.

Джерело: bukpravda.cv.ua