Стало відомо, скільки грошей українських екс-чиновників заблоковано за кордоном

16 Травня 2017 17:23

На сьогодні за кордоном заблоковані активи екс-чиновників часів екс-президента України Віктора Януковича на загальну суму 107,19 мільйонів – €15,87 мільйонів і $258,6 мільйонів.

За повідомленнями підрозділів фінансових розвідок інших країн, станом на сьогодні за кордоном заблоковано активи колишніх високопосадовців органів влади, місцевого самоврядування України та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,19 млн. доларів США, 15,87 млн. євро та 135,01 млн. швейцарських франків, – розповів глава Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський.

Зокрема кошти заблоковані у таких країнах, як Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди.

У процесі фінансового розслідування Держфінмоніторингом підтверджено, що до вказаної схеми відмивання коштів було залучено понад 1000 суб’єктів господарської діяльності.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура озвучила суму, викрадену командою екс-президента Януковича.

Також військова прокуратура назвала імена чиновників, які будуть свідчити у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Джерело: informator.news