Цікаві факти про школу

26 Травня 2017 22:24

Картинки по запросу школа фотоШкола дуже цікаве місце. Більшу половину свого часу наші діти проводять саме в школі. Ми спеціально для Вас зробили спеціальну добірку цікавих фактів про школу. Тож почнемо…

Термін «школа» походить від грецького «сколе» і на рідній мові воно означає всього лише «дозвілля».

Педагогами в Греції називали рабів не придатних для роботи, але відзначилися відданістю. Ці раби водили дітей до школи і приводили назад. Дослівно «провідний дитини».

У 43 країнах світу навчальний рік розпочинається 1 січня, в 16 країнах в березні. 1 вересня розпочинається навчальний рік в Україні  і ще 122 країнах.

У 19 столітті в США у дітей не було літніх канікул в сучасному розумінні. Діти з сільських регіонів їхали допомагати батькам під час збору врожаю, а «міські» отримували тиждень відпочинку кожні три місяці навчання. В кінці 19 століття була запропонована реформа системи освіти для того, щоб надати всім учням однаковий час канікул, а також подовжити канікули з метою зниження стомлюваності.

У Чехії вища оцінка «1», а нижча «5». У Франції взагалі 20 бальна система оцінок.

Всипати по перше число пішло через те, що деяких учнів занадто сильно пороли і тому їх звільняли від подальших порок на місяць (до 1-го числа).

Історію виникнення пазла можна пов’язати зі школою, так як вперше він був винайдений в освітніх цілях. Дітям пропонували збирати карту Європи розрізану на шматочки.

Одна з найбільш численних зустрічей випускників відбулася в Німеччині, на зустріч зібралися понад 2,5 тисячі випускників на 100 річчя школи.

Після трьох місяців навчання в школі семирічний Томас Едісон був відправлений додому з супровідною запискою батькам, де розлючений вчитель написав, що хлопчик, м’яко кажучи, гальмо. Вчителі вивели з себе постійні питання Томаса «чому?».

Найчисленніша школа навчала близько 28000 учнів в Індії.

Найдовше навчання було в Великобританії. Якийсь Роберт Кронін навчався 52 роки і закінчив освіту у віці 72 років.

Найдорожче навчання в «Міжнародній школі юних леді та джентльменів». Навчання коштує 77,5 тисяч доларів за один місяць навчання.

Найстаріше навчальний заклад це мусульманський університет Карауїн знаходиться в місті Фес. Заснований він в 859 році н.е.

Найдовший урок тривав 54 години. Це професор біології читав свою лекцію. Сталося це в Австралії в 2003 році.

Існують різні школи, в тому числі і «кочові школи», «підземні школи», «пізнання через музику», «плавучі школи», «школи без дисципліни» і т.д.

Учні в школах Норвегії розділені на вікові групи — початкові класи, 14-річні підлітки і 18-річна молодь.

Так і не вдалося закінчити початкової школи двом видатним письменникам — Чарльзу Діккенсу і Марком Твеном.

Альберт Ейнштейн після закінчення школи не зміг поступити в університет, видно був двієчником.

За матеріалами Інтернет — видань.