Пломба, що зменшить заробітки стоматологів.

29 Січня 2017 18:04

Повністю позбавить пацієнтів від необхідності міняти пломби, що зіпсувалися чи випали, винахід лондонських учених-медиків. Ними був створений матеріал, здатний мати ще й терапевтичний ефект. Пломби з біоактивного композитного матеріалу не тільки мають функції самолікування, але і не зношуються.
Фахівці університету королеви Марії (Великобританія) створили унікальний диво-матеріал унікальний — виготовлена з нього пломба здатна лікувати зуб самостійно. Дія такої самолікувальної пломби заснована на вивільненні з її складу мінералів. Дані сполуки містять в собі фтор, кальцій і фосфор — тобто саме ті мікроелементи, з яких формується зубна тканина. Як тільки така плобма опиняється у зубі, вона починає відновлення зубної тканини, пише zdorov-info.com.ua

Пломби з нового матеріалу не дають бактеріям ні найменшого шансу, настільки щільно вони фіксуються у зубі і не залишають навіть крихітного зазору. Таким чином, розмножуватися усередині пломби бактерії вже не можуть. Ще один незаперечний плюс диво-пломби — вона не потребує заміни через будь-який час.

На відміну від сучасних пломб, нова не зношується і не випадає. Доступними їх обіцяють зробити вже протягом трьох років.