Хто несе відповідальність за ваше здоров’я?

21 Лютого 2018 11:33

Хто несе відповідальність за ваше здоров’я?

Згідно зі статистикою, Україна займає четверте місце у світі й перше у Європі за смертністю населення.

Чому необхідно знати причини смертності?

Ці дані є маркерами для оцінки ефективності системи охорони здоров’я. Також це можливість оцінити власні ризики, звернути увагу на ресурси свого організму і зайнятися профілактикою. Адже, як відомо, профілактика ефективніша і дешевша за лікування. Наприклад, вартість лікування інфаркту чи інсульту в реанімації — від 1000 гривень на день, а вартість профілактичного аналізу — 270 гривень на рік¹.

На жаль, ставлення українців до свого здоров’я таке, що питання профілактики відкладається на потім: люди не знають, до якого лікаря йти і що робити. Окрім менталітету («Поки не грім не прогримить…»), це пов’язано ще й з катастрофічною необізнаністю про користь профілактики, байдужістю і низьким рівнем доходів.

Останнім часом культура лабораторних досліджень поступово змінюється. Досвід «Сінево» показує, що якщо 10 років тому на аналізи приходили  люди, яких змусила потреба або наполегливо рекомендував лікар, то нині підросло покоління українців, які більш відповідально ставляться до свого здоров’я і вважають за необхідне періодично проходити профілактичні обстеження. Таким чином, Україна стає ближчою до європейського підходу до здоров’я, де скринінгові аналізи здаються в середньому двічі на рік. Це дуже важливо, адже чим раніше виявлено патологію, тим кращі прогнози на одужання.

Чим раніше виявлено патологію, тим кращі прогнози на одужання

Крім того, змінився спектр виконуваних тестів. Якщо раніше робили в основному специфічні, вузьконаправлені тести, то тепер стало більше скринінгових і профілактичних. Лабораторія «Сінево» всіляко сприяє цьому, навчаючи українців робити профілактичні аналізи і відкриваючи нові відділення в зручних місцях.

Чи можемо ми впливати на ситуацію, що склалася?

Як свідчить практика, якщо вчасно виявити схильність до захворювання, 8 з 10 летальних випадків можна уникнути.

 

Що робити і куди «бігти»?

Здоров’я — це комплексне поняття, і часто ми не знаємо, до якого спеціаліста звернутися з певною проблемою. Оскільки понад 70% об’єктивної інформації лікар отримує з лабораторних досліджень, оптимальним рішенням буде взяти за правило здавати профілактичні аналізи хоча б раз на рік. Наприклад, пакет «Щорічне обстеження», розроблений «Сінево». Піклуючись про здоров’я українців і розуміючи всю важливість профілактичних аналізів, лабораторія створила сайт health.synevo.ua, де можна замовити спеціалізоване обстеження організму, отримавши при цьому знижку 20% ².

Представлені на сайті комплексні пакети досліджень підібрано так, щоб оцінити ситуацію за рядом серйозних захворювань, вони містять широкий спектр показників усіх систем організму — це оптимальне рішення для щорічного моніторингу. Такий регулярний контроль здоров’я дасть змогу заощадити ваші кошти і час для повноцінного якісного життя.

Не варто чекати, поки заболить. Перевірте стан свого організму вже сьогодні! Адже відповідальність за своє здоров’я покладено лише на вас. Пам’ятайте, що профілактика значно дешевша і ефективніша за лікування!

¹ На прикладі вартості дослідження Ліпідограма (пакет 4.5 «Ліпопротеїди фракційно»)
² У разі замовлення онлайн.

0 800 50 70 30 безкоштовно з усіх номерів

synevo.ua

Facebook

Instagram

Джерело: https://nv.ua