У Чернівцях відкрили новий сучасний спортивний майданчик

24 Травня 2018 10:04

В рамках реалізації «Бюджету ініціатив чернівчан» відкрили сучасний спортивний майданчик на території чернівецької школи №25, що знаходиться на вулиці Благоєва.

Проект по облаштуванню спортивного майданчика став переможцем в 2016 році і отримав підтримку під час голосування майже 900 жителів міста. Його реалізація розпочалась в 2017 році департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради , однак через погодні умови деякі роботи були завершені в першому кварталі 2018 року.

Проект спрямований на покращення здоров’я дітей та молоді, залучення більшої кількості дітей до занять спортом, їхню зайнятість в позаурочний час та популяризацію здорового способу життя. Міський голова Олексій Каспрук на відкритті побажав школярам гарного закінчення учбового року та здобуття нових спортивних нагород. Він зазначив, що саме завдяки активній участі школярів, педагогів, батьків, небайдужих мешканців даний проект переміг в програмі «Бюджет ініціатив чернівчан».

«Це приклад безпосередньої участі громадян в розподілі бюджетних коштів і саме завдяки цьому сьогодні діти отримали такий чудовий спортивний майданчик. Ще багато проектів спрямованих на дозвілля школярів ми реалізовуємо в рамках «Бюджету участі», – сказав Олексій Каспрук.

Також він закликав школярів готувати нові ідеї для проектів, які будуть реалізовані наступного року. Збудований спортивний майданчик дасть можливість учням проводити повноцінні уроки фізкультури та змагання з футболу. Крім цього, користуватись майданчиком, згідно графіку, зможуть й інші городяни.