На офіційному сайті міської ради 17 травня було зареєстровано електронну петицію «Ремонт фасадів центральної частини міста».

Як повідомили у департаменті житлово-комунального господарства міської ради, згідно з рішенням 5 сесії VІІ скликання Чернівецької міської ради від 04.04.2016р. №152 «Про залучення власників та користувачів будинків в межах Центрального історичного ареалу м.Чернівців до збереження та утримання цих будинків» роботи з ремонту фасадів будинків, які є власністю територіальної громади міста, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), товариств колективних забудовників (ТКЗ) виконуються за дольовою участю мешканців, користувачів будинку в розмірі 30% від кошторисної вартості робіт.

Питання співфінансування робіт за рахунок коштів, передбачених на капітальний ремонт житлового фонду міста Чернівців розглядається після письмової згоди мешканців, користувачів будинку щодо прийняття ними дольової участі при співфінансуванні ремонтних робіт, повідомляє прес-служба міської ради.

Адреси будинків мешканці, користувачі яких згідні приймати дольову участь при фінансуванні робіт з ремонту фасадів будинків включаються до Програми будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів житлово-комунального господарства в м.Чернівцях на 2017-2020 роки «Комфортне місто». Виконання робіт організовується відповідно до виділених коштів на ці цілі.