Незвичайний спосіб знайти щастя: чотири заповіді індіанців-толтеків

13 Червня 2018 09:43

Дотримуйтеся помірності в мові: не кажіть ні занадто багато, ні занадто швидко

<p style="text-align: justify;">Будьте щасливі. Фото: pixabay</p>
Будьте щасливі. Фото: pixabay

Щасливим хоче бути кожна людина, але з різних причин, не всім вдається знайти його. Є незвичайний спосіб знайти щастя. Своїми секретами поділилися індіанці з давнього племені толтеків.

Раніше ми вже з’ясовували, як жінці залишатися щасливою в стосунках: запам’ятайте чотири речі.

Історію про те, як знайти гармонію в житті, розповів дон Мігель Руїс в своїй книзі “Чотири угоди. Книга толтекської мудрості. Практичний посібник”, передає Лиза.

Історія свідчить про те, що давно в племені толтеків жила одна дівчина. За красу і розум її обрав за дружину син вождя. Напередодні весілля у вігвам нареченої зайшла стара чаклунка. “Я бажаю тобі щастя, вислухай мої магічні заповіді”, – сказала вона. Але красуня лише відмахнулася від старої, вбираючись на весільний бенкет. Ображена чаклунка зникла з селища. А через кілька місяців сімейне життя красуні засмутилося: почалися сварки зі свекрухою, чоловік все частіше став подовгу зникати з дому. Кинулася жінка шукати чаклунку, та пізно було… З того часу багато хто шукає секрети толтеків, але знаходять лише уривчасті відомості. Мігель Руїс, нащадок толтеків, зумів знайти чотири таких секрети.

Секрет № 1. Нехай твої слова будуть на вагу золота

Дотримуйся помірності в мові: не говори ні занадто багато, ні занадто швидко. Говори прямо і чесно. Не проклинай і не применшуй інших. Не хвалися і не звеличуй себе. Не сумнівайся в близьких, не заздри далеким.

З чого почати? Згідно Мігелю Руїсу все починається з внутрішньої промови, звернення до себе. Не тільки критика і засудження інших, але і наші безперервні: “У мене не вийде”, “Я ні на що не годжуся”, “Я погано виглядаю” – все це негатив, що засмічує нашу ментальність.

Секрет № 2. Не думай про чужу хатину

Чужі справи тебе не стосуються: якщо виробити в собі імунітет до чужих поглядів і дій, то уникнеш непотрібних страждань. Далеко не завжди події, що трапилися з нами, є наслідком нашої поведінки. Іноді добре чи погане з нами просто трапляється.

З чого почати? Якщо ваша близька людина втомилася або в поганому настрої, не варто відразу приймати це на свій рахунок, ображатися і грюкати дверима. Якщо твоєї вини в цьому немає, не шукай її в собі.

Секрет № 3. Не вгадуй чужих думок

Принизь гордість і постав питання, якщо щось не зрозуміла. У спілкуванні з іншими добивайся максимальної ясності, щоб уникнути непорозумінь, не засмучуватися і не страждати.